Pages

love bite jadi penyebab batalnya solat???

Saturday, December 4, 2010

tengah selak-selak myMetro
tiba-tiba tertarik plak dengan satu soklan pembaca 
dekat kat part soal jawab hukum agama.

sah tak solat kalau ada kesan love bite di tubuh badan?

lebih kurang cam tu lah bunyik soklan tersebut...

hurmmmppphhh...
akteli.. seumur hidup aku..
tak pernah dengar lagi fatwa kalo ada kesan love bite tu boleh batalkan solat..

tapi bagus jugak dia tanya soklan ni..
tambah ilmu kan..

yang pastinya..
wahai.. sang suami.. dan sang isteri..
solat anda masih sah...

kerana syarat sahnya solat ialah :

suci dari hadas besar dan kecil
suci daripada sebarang najis pada pakaian, tempat dan juga badan kita
menutup aurat...

jawapan ni merujuk kepada DR. SALAM - Mymetro

huhuhuhu...
makanya yang ada kesan lovebite tu
jangan bimbang..
solat anda masih sah..
unless lah kalo anda yg saje-saje memfatwakan..
tak boleh solat selagi kesan love bite itu tak hilang...


SIT UP ~ antara mitos dan realiti

SIT UP...

korang tahu tak sit up tu apa???
ishhhkkk  kalo tak tahu tu..
aku pon tak tahu nak kata apa..

rasanya dari zaman tabika dan sekolah rendah lagi..
kalo time pendidikan jasmani je (PJ)
selain dari maen kejar-kejar..
cikgu mesti suh buat excercise..
gelek-gelek pinggang..
lompat bintang...
sit up pon ada..

time sekolah menengah pon ada..
pendek akal..
kalau korang tak pernah sit up tu...
errrrmmphhhh..
korang memang tak pernah bersukan lah nama nya..

cakap pasal sit up
mitos yang paling glamer pasal sit up ni...
tak laen dan tak bukan..
macam kengkawan aku cakap..

" kalo nak perot leper.. selalu lah buat sit up"

makanya..
kata mereka berasaskan mitos..
sit up ada magis..
mampu mem flat kan perot bonyot anda..~!!

tapi.. percaya atau tidak..
sesungguhnya...
sit up tak mungkin boleh mem flat kan perot yg boroi 
umpama hot belon tu syg...
percaya lah...

sit up hanya akan berkesan..
untuk mengempiskan perut..
jika 
korang amalkan sit up bersama menda-menda ni

~ amalkan cara pemakanan yang sihat dan seimbang...
sihat dan seimbang tu.. faham-faham sendiri lah.. 
kalo korang melahap fast food setiap hari.
pastu terbongkang umpama ular sawa..
korang situp juta kali pon belom tentu bleh buang flabby tu..

~ banyak minum air putih
ohhh.. ini sangat penting..
kena minum air berapa liter sehari??
itu korang kena ingat sendiri sebab aku pon sehari minum dalam segelas dua je..
muahahhaha

~ serta kan excercise- excersice lain.
ohhh ini aku sangat sokong..
kalo lah hari-hari buat sit-up..
tak semua lemak akan terbakar..
so banyak kan aktiviti pembakaran lemak ni..
so slowly.. belly korang akan beransur kurang..

so..
korang..
berhentilah percaya menda karut yang kengkonon..
korang sit up boleh kempis kan perut..

kalo setakat 20 kali sit up tu..
pastu bedal nasi lemak dengan 2 ketol roti canai..
tak kemana buncit tu ilang..
hehehhee..

ok lah.. selamat mencuba..

macam biasa..
kalo tak puas hati ke.. nak tambah ke tak setuju ke..
komen ok.. 

adios amigos.. 


air asia kenapa ko suka-suki turun naik harga??

Friday, December 3, 2010

ok.. sungguh emo beta saat ini..
tu lah gatal-gatal lagi tangan tengok site air asia..
hamek ko padan muka emo sengsorang...

kengkonon nak pujuk my uncle and untie datang my place..
ceh bunga basa basi..

" rasanya skang tiket flight mahal kot. sbb dah last min...bla.bla.bla"

" tulah x mau book awal-awal kan dah mahal "

tapi nak jugak suh dia orang datang..
meh lah datang meh lah datang..
buat sesi bujuk rayu

siap nak prove harga tiket..
skang murah lagi kot..
tak le mahal mana..

maka aku pergilah cekidot airasia.com

tapi cis.. sungguh tak ku sangka-sangka..

harga bleh tahan murah..
untuk tempoh pujuk rayu period uncle and untie aku datang..

tapi tiba-tiba mata terbontang luas...
rasa cam nak scream all out bila 
aku tegok harga tiket untuk pergi balik time cuti aku..
yang dah pon dibeli beberapa minggu lalu..

sungguh berdebah lagi durjana..
harganya kurang banyak sangat kot..

cisssssdale betol..
apesal lah ko suka suki naik turun harga wahai air asia??
aci tak nak pulang tiket aritu..
nak tiket harga sekarang???

wuuuaaaaaa...
kalo beza puluh-puluh pon dah boleh buat beli spender sedozen kot..
ni kan pulak kalo beza ratusan??

wwwwwwwuuuuaaaaa..
nak duit aku.. nak duit aku...


ini baru nama nya G.E.N.I.U.S :D

Wednesday, December 1, 2010


well...
pernah dengar kan..

picture worth thousand words..

SOURCE : explosm.net

well i just wish i can be as genius as the boy..

moral story : please think out of the box...


p/s : ini entry mode malas..

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS