Pages

wishlist 2014 - #smartphone : lenovo s920

Monday, December 30, 2013


eh eh eh. dah penghujung 2013 sudah rupanya kita.
sedar tak sedar pejam celik makan tidur membuta semua
akhirnya dah nak habes 365 hari dilalui.
dan dah lama jugak tak merapu, meraban, meluahkan emosi rasa hati
dekat belog kesayangan ni.hamek ko bersawang macam apa dah.
so bila kita selak balik entry lama
ya ampun sumpah lawak jenaka apa aku tulis ni. - -“
sorok muka dalam lubang jamban lima saat :p

arakian elok dah nak tamat 2013, meh den nak share kekasih hati baru den
whoots whootssss ok masuk part jakun nam saat
si kacak hensem bergaya tadaaaaaa

si putih LENOVO s920 :)

ni bukan baby gambar baby putih kita. ni kita cilok kat google hiks :)
 korang mesti cakap hekeleh sangat. tu pon nak jakun nam saat kan kan kan?
dah lah tu brand hape kemenda lah leenovo ni.
or else korang mesti cakap lenovo ada smartphone eh? bukan brand laptop ke?
*garu kepala jatuh rahang memikir.

meh kita share sikit pasal lenovo s920 ni yang di cilok dekat GSM ARENA

ENERAL2G NetworkGSM 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 900 / 2100
SIMDual SIM
Announced2013, March
StatusAvailable. Released 2013, May
BODYDimensions154 x 77.7 x 7.9 mm (6.06 x 3.06 x 0.31 in)
Weight159 g (5.61 oz)
DISPLAYTypeIPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size720 x 1280 pixels, 5.3 inches (~277 ppi pixel density)
MultitouchYes
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32 GB
Internal4 GB, 1 GB RAM
DATAGPRSClass 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
EDGEClass 12
SpeedHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual band
BluetoothYes, v3.0 with A2DP
USBYes, microUSB v2.0
CAMERAPrimary8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash
FeaturesGeo-tagging, touch focus, face detection
VideoYes
SecondaryYes, 2 MP
FEATURESOSAndroid OS, v4.2 (Jelly Bean)
ChipsetMTK 6589
CPUQuad-core 1.2 GHz Cortex-A7
GPUPowerVR SGX544
SensorsAccelerometer, proximity, compass
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
BrowserHTML
RadioFM radio
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsWhite, Blue
- Active noise cancellation with dedicated mic
- SNS integration
- MP4/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/WMA/eAAC+ player
- Organizer
- Image/video editor
- Document viewer
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
- Voice memo/dial
- Predictive text input
BATTERYLi-Po 2250 mAh battery
Stand-byUp to 480 h (2G) / Up to 480 h (3G)
Talk timeUp to 25 h (2G) / Up to 12 h (3G)

kihkih punya lah malas nak main gunting dan tempek je
actually kita pon tak habes lagi bedah siasat handphone ni
so tak reti nak panjang lebar terangkan.
tapiiiii...boeh lah korang gugel details handphone ini dekat SINI 


notakukukaki: maafkan saya sony, akhirnya saya curang dekat awak. sobbss







[sept'13] -- kau yang istimewa :')

Saturday, September 21, 2013

21.09.2013
esok genap setahun belog tersayang diabai dengan rasminya
fuhhh lap peluh jap buang sawang dekat sini. hikss :')
tetiba rasa nervous tahap giga nak menaip. nak susun ayat. 
whoaaa exaggerate sangat kan. *benam muka dalam kubur
21.09.2013
genap 25 tahun insan kesayangan saya bernafas di muka bumi
dia yang istimewa dalam hati saya dulu, kini dan insya allah selamanya :')
dia yang mana memori kami banyak terpahat dalam jiwa.
si dia pengkritik, penasihat dan pendengar setia.
heh tetiba macam syahdu kan ayat --"
but yes i heart her infinity :)
kita si langit dan si bumi yang suatu masa sentiasa bersama
ada yang pernah bertanya, bagaimana :
 si cantik boleh menjadi sahabat baik pada si comot 
sorang gadis ayu rapat dengan si gadis kasar.
seorang yang teliti, bersama seorang yang clumsy.
saat kau berpayung dalam panas dan hujan, 
gadis ini selamba berpanas dan meredah hujan 
tapi kita hanya mampu tersenyum dan ketawa
sesungguhnya perbezaan itu yang membuatkan kita istimewa 
yup kamu yang istimewa itu, yang dimaksudkan. kamu cinta hati girlfriend saya 
si cantik ---> SITI FATIMAH ABD RAZAK.
selamat ulang tahun yang ke-25 sayang
i love you babe hingga hujung nyawa gitu kann hewhewhewhew
be a good wife. great daughter and yes a gorgeous mum to be.
i will always love you and pray for your happiness :)
#notakukukaki : sahabat baik tak perlu setiasa ada di depan mata, 
cukuplah kau tahu, kau sentiasa ada dalam setiap doa ku. 

Kau lah yang selalu, Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis, Hidup ku
Kau lah yang di situ, Setia menunggu ku
Kau lah yang satu, Menjadi sahabatku
Ku tahu ku kan selalu ada, Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu


-sahabat, najwa latiff-
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS