Pages

Showing posts with label aktiviti keluarga. Show all posts
Showing posts with label aktiviti keluarga. Show all posts

jodoh dan fasa 25 :)

Friday, April 20, 2012



 
 
 
"alhamdulillah dah 25 tahun dah..semoga murah rezeki dan bertemu JODOH bla..bla..bla.."

pehhh hamek... syahdu wishes mak gua pagi ni..
tetiba gua terasa fasa 25 sangat tragis untuk ditempuh ok..

gua nampak kakak gua relax je balas soklan cepucemas mak pepagi ni
siap kasik ayat yang sikit lagi buat gua tersedak air nescafe tadi kot
gua nengok ayah relax sengih-sengih atas kerusi tanda kasik lampu hijau lettew..

masuk dalam kereta tetiba akak cakap.

" tak menahan ayat mak, ngah.. first time mak kasik ayat direct camtu oiiii"


gambar den amek dari sini


yang nyata gua hanya mampu sengih kambing..
sebab seminggu dua ni mak dah biasa kasik soklan cepucemas dekat gua.
time mak wish birthday akak pon, nama gua pon ada diselit sekali..
siap mention calon pilihan dia untuk gua.. 
gedegang terasa nak langgor tiang letrik tepi umah okkkkk~!
 
mak ohhh mak...
kok ye pon nak bermenantu sengsangat..bawak menyabar eh..
takkan lari calon menantu mak tu.. melainkan dia yang melarikan diri
ehh macam tu pulak kan LOL :)

 humangaihhhhh..
jujur time ni lah terasa nak putar balik masa okkkkk..
 terasa dah tahu apa ayat mak nanti bila gua masuk 25 tahun
ehhhh.. gamaknya nak amek theme kaler apa eh nanti #tetibe 

camne pon.. 
wahai satu-satunya kakak gua..
selamat hari lahir.. angah sayang kamu even kita selalu bercekau..
miahahahahaa 
semoga cepat jodoh sampai.. den nak abang ipar kikikiki :)



 

gambang waterpark :)

Tuesday, February 7, 2012






cuti maulud Nabi aritu kan.. kitew pergi gambang waterpark lah u'ollls..
pehpehpeh bak kata adik saya..

amenda nak jadilah anak-anak dara ayah.... 
orang sibuk maulud kita sibuk berjimba..

*deng*

disebabkan kakak saya ada baucer tok waterpark ni and dah nak expired
maka nya nak tak nak saya layan je lah
driver rasmi adik beradik, so kau suka ke tak suka ke..
tetap jadi supir rasmi.. :)
hangkut 7 beradik ke GAMBANG WATERPARK


hah kau nengok.. punyalah berduyun kereta..
sumpah menguji tahap kesabaran yang maksima..
 bila terpacul je 

" angah fed up lah camni jom balik "

terus adik-adik buat suara tak puas hati..
hatoiiiiii.. pusing 2-3 kali.. finally saya decide kena menapak kena jalan..
jauh jugak lah menapak dah lah panas terik tapi layan je lah adik-adik punya pasal kan
baik kan saya hahaahah :)
tapi sekali tengok plak queue humangaihhhh sengih je lah.
sabar asma sabar :)


pergi time cuti umum.. locker sold out..
orang plak hatoiiii ramai bukan main.. saya dah start buat muka ketat.
ok tak suka crowded - banyak dosa wa menyumpah seranah
tambah-tambah nengok golongan awek gedik-gedik macam kat obersea

jujur banyak-banyak permainan.. saya hanya lepak kat tepi-tepi je..
maaf saya tak suka tempat crowded ni.. makanya menyendiri kat gigi air..
adik kakak saya dah taksub main air tinggal saya jadi penjaga barang
so main lah ngan budak-budak entah anak sapa ntah yang saya cekau :)


budak kat atas ni nama dia HAFIZ.. cute kan.. :)
keje nya main simbah-simbah air ngan saya..
riang betul.. abes semua nak disimbahnya..
naseb baik ko kecik dik.. kalo tak wa nak ajak kawen dah ekekekke :)
akteli ada lagi 2-3 budak-budak keliling saya sebab saya memang suka budak-budak
tapi hafiz ni je yang over excited amek gambor dan main non stop


before balik hamek lah kau picture kat depan tuh..
wat kenangan sebab tau pasni tobat saya tak datang dah
hahahahah :)

kalo tanya gambang waterpark best ke tak?
hehehe jujur saya cakap tak
sebab saya prefer lepak kat tepi pantai dari datang tempat crowded camni..

ok muka burn :(





limau mandarin dan kenangan :)

Thursday, January 19, 2012

assalamualaikum..

wheeee tahun baru cina dah dekat kan.. 
baru terasa aura raya cina bila melantak limau mandarin.
 melantak limau mandarin sampai tercirit baru thrill rasanya :)

saya sangat suka limau mandarin..
manis kot besar and kaler oren..
tu yang mahal lah kan.. yang tak mahal diskaun lah rasa manisnya
ehhh gumbira je tau rasanya dapat makan limau ni.
kehkehkeh if manis memang gumbira senyum sampai telinga
if dapat yang masam??
muka pon otomatik jadik masam.. then mulut bebel and komplen tanpa henti


limau mandarin dan kenangan..
arwah atuk saya yang saya panggil tok'ki
sangat sangat sangat suka makan limau mandarin
tahun lepas, arwah siap merajuk lagi coz limau mandarin abes
biasalah family saya besar kot sekotak tu tak sampai sehari pon boleh habis ok

orang tua punya merajuk sangat cumel.. mogok tak mahu makan kot.
gantilah dengan limau kecik-kecik or sunkist pon tak dipandangnya
merajuk sampai bila dikenang balik saya senyum sendiri
arwah akan tarik muka merajuk macam budak-budak
bebel-bebel or ngomel tanpa henti
  nak pujuk senang je kot, saya start enjin kereta and ke pasaraya 
belikan 2 kotak limau mandarin
terus tersenyum arwah dan beliau terus simpan sekotak di bawah katil beliau.
punyalah takot tak sempat makan kan..

tapi tu semua dulu..
sekarang.. rumah dah tak havoc..
tak perlu susah-susah belikan limau mandarin berkotak-kotak
tak perlu sorok-sorok nak curik amek limau mandarin bawah katil tok'ki
tak perlu gelak ketawa bila tok'ki mengomel limau nya masam
tak perlu nak pura-pura innocent bila tok'ki tanya kenapa limau dia tinggal sikit.

ishkkk sumpah saya rindu.. tapi tu semua dulu
sekarang ni tu semua hanya kenangan..
*sigh*

notakukukaki : hargai semua yang masih ada. :)



dating pagi AHAD :)

Sunday, January 15, 2012

assalamualaikum..~

eh macam lama gila kan tak hapdet belog?
phiew-phiew..kelajuan internet saya cam siput khinzir sedang berjoget
nak bukak belog pon dah putus urat perut menunggu.
so ampun guys if 2-3 hari ni tak nampak saya bejoget di shout box korang :)

its sunday guys.. 
biasanya pagi ahad saya akan spend masa with my dad
bawak pergi jalan-jalan time pagi especially if cuaca kuantan cerah dan ceria
and today saya bawak ayah jenjalan dekat taman gelora and breakfast nearby pantai
same place and same time macam pagi ahad yang lain :)


 here is my superb fabulous dad.

ayah, angah tak tahu nak describe how much i love you
angah tak tahu nak show off my love towards you
but i really miss our old time before ayah sakit
i really miss our moments
gelak ketawa, share cerita then again gelak tanpa henti
how i miss your smile, your laugh and everything about you.
ya ALLAH, kembalikan kesihatan ayah saya.
saya terlalu rindukan my old dad.

and this the main reason why saya tak kan jauh dari ayah.
biarlah kerjaya saya tak hebat dan gah dengan ijazah yang saya ada
biarlah saya terpaksa kaburkan impian dan cita-cita
tapi jauh dalam hati saya tak sanggup jauh dari ayah dan keluarga

ishkkk suddenly entry ni cam tacing plak kan?
hahahahhaaa
ingatan tulus ikhlas dari saya.
hargai mak ayah and semua ahli keluarga yang tersayang


|
|
|
|
|
v


here is me.
nah interprem sekali sekala kan?
takpe kan kan kan?

eh mak pon berjangkit demam OMBAK RINDU??

Tuesday, December 20, 2011

sejak balik dari kenduri kawen ahad aritu..
 mak asek bukak issue pasal ombak rindu.
kitaorang dah agak dah ni mesti effect dari geng-geng beliau lah ni..
katanya. lepas balik dari aktiviti umah orang kawen tue..
kawannya dok pot-pet pasal ombak rindu..
humangaihhh moden benor makcik-makcik ni..
siap nengok kat wayang lagi ok
ommmoooo =.="

kan tak pasal-pasal tetiba jek mak dok tanya akak saya..

mak : ada lagi ke crita ombak rindu kat wayang kak??
akak : entah ada lah tu kot mak napenya?
mak : pukul berapa cerita nya
akak : tak tau lah mak.. tengok tiket
mak : berapa hinggit tiketnya kak?
akak : akak tak tau mak.. angah tahu lah kot..

wahhhhh bila mak dah usha-usha tanya camtu..
so faham-faham lah hint mak tu..
wahai anak-anak emak..
silalah faham mak korang ni nak tengok ombak rindu jugak yawww


dan obviously nampak ke-frust-san mak
bila adik saya tunjuk tiket ombak rindu yang kitaorang nengok aritu,..
mana idoknya.. buleh terpacul kat mulut mak..

" sampai ati tak bagitau mak korang gi nengok cite ni"

ado0ooi mak oh mak..
bila akak dah gosip-gosip camtu kat saya..
tak memasal.. 2-3 hari ni saya gelak sebatu.. keji kan??
tak penah ke hayat mak nak nengok wayang..
siap sound meleser lagi kalo saya usung adik-adik ke wayang..
tapi itulah namanya pengaruh rakan sebaya mak saya ni..
dasat benor effectnya kan bila makcik-makcik mesyuarat tingkap
cerita pasal ombak rindu tak ke moden namanya??

haihhhhhsssshh sabar eh mak..
nanti angah usung mak masuk cinema..
kita dating sesama..
kita bawak tisu tandas sedozen..
kikikikikiki..

p/ s : hah sape tak nengok ombak rindu lagi?
meh saya belanja nengok ngan mak saya.. :P


aktiviti- aktiviti musim hujan :)

Tuesday, December 13, 2011

ok kuantan tengah hujan dengan menggilanya..
best kot hibernate time camni..
sampai semua menda malas gila..
kalau lah katil tu buleh serba guna..
bukak mata dah mandi. bukak mata lagi sekali ada makanan
syiooookk kot..

gila dasar pemalas kan?? ngeh-ngeh-ngeh
apesal lah bos tak isytiharkan cuti sempena musim ujan eh??
nak drive p office pon dah cuak
hujan lebat sangat sampai tak nampak jalan..
bos silalah faham..
staff mu yang cumel ini tak mampu meredah hujan lebat ke office.*wink*

sempena musim hujan besar-besaran ni..
banyak sangat menda best yang sangat saya suka lakukan
bersama dengan adik-adik saya yang super sengalicious itu

antaranya.
main bot kertas.. game ni senang je
skill melipat dan mendajalkan sampan org lain sangat penting kot
yelah lawan sapa punya bot kertas yang failed dulu..
miahahhahaa...
so time ni skill pedajal seorang kakak kepada golongan budak kecik sangat lah penting
yelah malu kot kalo akak dia kalah dulu..

then macam biasa mandi ujan..
sebab umah kitaorang umah kampung
so berdiri terpacak kat lorong air tu.
so mandi macam ala-ala kat air terjun
pergghh feel tu u'olls.. tak caye? ace try sekali dua nanti k..
tak reti digambarkan dengan kata-kata kot
pastu telinga konpem menanah kena bebel ngan mak and tok saya

tapi ni aktiviti time budak kecik.
time belom akil baligh..
errr tapi dah macam mak budak pon sometime buat jugak kot aktiviti ni.. :P

skang ni.. time ujan-ujan and cuti sekolah camni..
aktiviti paling tak menahan tok family kitaorang is main jutaria.
hehehehehee.. nampak cam lekeh kan?
tapi ni lah caranya merapatkan hubungan keluarga
disamping dapat menyakat dan menganjing adik-beradik
time ni jugak.. sang kakak-kakak dapat menipu
adik-adiknya bila count sewa and duit.
again. trick tak mau bankrap..

so korang camne plak?
apa aktiviti korang time hujan-hujan ni?

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS