Pages

Showing posts with label cafe. Show all posts
Showing posts with label cafe. Show all posts

Farmers Street @ E-Curve

Monday, August 24, 2015

assalamualaikum.

hari jumaat yang indah permai aritu aku tersinggah plak dekat farmers street cafe.
sebab kita orang tak tahu yang outlet ni baru dibuka.
so kami agak pelik jugak bila nak order banyak je menu yang berstatus "coming soon" 
*pffffhhhtttt
woi cantik dinding dia woi. ngehngehgeh
agak mengecewakan sebenarnya bila kau tak diberi pilihan sangat tok order makanan.
tapi sebab aku suka environment cafe dia. sebab macam cool kan.
dan kitaorang dah macam malas nak angkat punggung untuk ke cafe lain.
so kami redha je lah. gituuuu.

selepas belek menu. maka kengkawan aku order nasi lemak dan sandwich.
nasi lemak dia. erm erm sebenarnya so-so je komen kawan aku.
dan sandwich yang bernama chicken meat slice & egg on toast adalah seperti dibawah


erm erm erm ace kau nengok tag atas sandwich tu.

"laugh and the world laughs with you ... "

makanya aku dan kengkawan pon rasanya bleh ketawa dekat diri sendiri.
the sandwich cost around RM 7  ke RM 8 and tadddaaaa itu sandwich nya nokkk.
sambil makan sambil bebel jugak lah.
macam roti ngan telur goreng and add on sekeping ham humangaihhh kena bayor macam ni.
kesimpulan. rasa macam tak berbaloi and sumpah pricey and not worth with the value.

tapi highlight of the day bukan lah makanan yang kitaorang dok order tu.
aku sebenarnya nak share dessert dia kat bawah ni. ya allah rasa nak lagi.

taddddaaaaa. *drolling

semangkuk mangga fresh yang enak manis berkrim bersama ais kepal, ais krim dan susu.
atau diberi nama di atas menu sebagai "MANGO MILKY ICE"
after all yang ni memang aku satisfied tahap maksima. rasa nak lagi wei!!
tapaya susah-susah pergi hadyai kalau craving menda ni. hiks!
harga? dengan fresh mango banyak melimpah ruah. *ok tipu tapi banyak
semangkuk desserts ni kami share bertiga kot. it cost dalam RM 9 or RM12.
maaf aku lupa. sebab confused dengan harga mix fruit punya.

so korang kalau nak try farmers street ni. tak silap aku dia ada dua outlet.
yang pertama dekat tropicana city mall. dan yang kedua ialah dekat e-curve.
atau kalau nak tengok menu ke hape ke. boleh click dekat fb link or web seperti di bawah

FACEBOOK : Farmers Street
WEB : Farmers Street


ok last not least tetibe tertempek muka sendiri. mihmihmih.
kau nampak tak muka bahagia dan berat naik lima kilo lepas makan dessert? *smirk

coffee shop : rekindle at SS2

Saturday, June 13, 2015




"“Life is a beautiful and endless journey in search of the perfect cup.” 
― Barbara A. Daniels 

fhewwww aku pon tak tahu since when aku macam jadi coffee lover.
at least once a week aku akan jadi coffee hunter :)
so kali ni aku nak share experience aku pergi coffee shop
nama dia : REKINDLE
photo ihsan google
lokasi cafee shop ni dekat SS2
beralamat seperti dibawah :
Ground Floor, No 25,
Jalan SS 2/64, 47300 Petaling Jaya,
Selangor
bagi aku cafe ni sesuai untuk korang lepak-lepak.
instead of coffee korang boleh pilih juice
but limited choice as main dia coffee and desert diorang is cake.
dekat sini korang ada two types of cake.
with alcohol and without alcohol.
untuk muslim jangan bimbang sebab kek ni semua diorang letak berasingan
yang without alcohol semua ada dekat bar macam kat gambar :)
selection of cakes :)
personally, kek dekat sini bagi aku so-so je kot.
this time aku share dgn osmate 2 jenis cakes. 
satu salted caramel chocolate cake 
satu lagi kek ialah ada pecan.
maybe sebab texture cake dia not as smooth and agak manis.
so korang coffee lover korang maybe boleh try :)
cuma kali ni aku tak snap pic sbb actually random tersinggah dekat cofee shop ni
di saat battery hp flat dan stress 
further details? check their facebook page : Rekindle 
whoppsss and just realised diorang ada outlet dekat uptown damansara too.
cis penat je aku pg jejauh lol --"
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS