Pages

Showing posts with label lovebite. Show all posts
Showing posts with label lovebite. Show all posts

love bite jadi penyebab batalnya solat???

Saturday, December 4, 2010

tengah selak-selak myMetro
tiba-tiba tertarik plak dengan satu soklan pembaca 
dekat kat part soal jawab hukum agama.

sah tak solat kalau ada kesan love bite di tubuh badan?

lebih kurang cam tu lah bunyik soklan tersebut...

hurmmmppphhh...
akteli.. seumur hidup aku..
tak pernah dengar lagi fatwa kalo ada kesan love bite tu boleh batalkan solat..

tapi bagus jugak dia tanya soklan ni..
tambah ilmu kan..

yang pastinya..
wahai.. sang suami.. dan sang isteri..
solat anda masih sah...

kerana syarat sahnya solat ialah :

suci dari hadas besar dan kecil
suci daripada sebarang najis pada pakaian, tempat dan juga badan kita
menutup aurat...

jawapan ni merujuk kepada DR. SALAM - Mymetro

huhuhuhu...
makanya yang ada kesan lovebite tu
jangan bimbang..
solat anda masih sah..
unless lah kalo anda yg saje-saje memfatwakan..
tak boleh solat selagi kesan love bite itu tak hilang...


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS