Pages

Showing posts with label loves and quotes. Show all posts
Showing posts with label loves and quotes. Show all posts

Wordless Wednesday : Dec'14 ~ GIVE UP ~

Wednesday, December 10, 2014



{ cause i'm the girl, and its hurts inside,
so i decided i'll slowly giving up.
ive tried, but you didnt. and im DONE }


entry 2 dalam 1 : apa terjemahan korang???

Monday, May 21, 2012





 
 
ehem-ehem...
saya malas nak hapdet 
macam biasa ada entry dua dalam satu



* * * *




* * * *



Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu
 
~ yang sempurnakanku - six sense


#ni antara lagu six sense yang gua suka dengar
* * * *
acane korang nak tafsir dan terjemahkan tu terpulang lah weh :')
gua suka nengok komen korang ni
 

intoxicated - kamu si pencuri hati :)

Saturday, April 7, 2012






kamu...
 
” I miss you more today than yesterday, but not as much as tomorrow.”
 
 * pada yang kasik ayat ni.. maceh.. tapi saya tak pernah rindu awak titik
 



sebenarnya kann kannn
secara tiba-tiba rasa macam hati kena curi secara perlahan-lahan

sumpah kamu sangat cumel in your own ways. 


ahhhhtoiiii..
wahai pencuri hati den, 
den harap tuan badan sedar lah yang lu dah nak berjaya bukak mangga hati den ni
harap den mampu lah memiliki kamu ooooiiiiii

* blushing *



# ye tengah jatuh cinta dengan satu objek ni..

OBJEK ok.. bukan orang.. :)

kasihan itu bukan cinta :)

Monday, February 20, 2012





 
wahai 'saya'..
 ingatlah hati 'saya' itu dah penat terluka..
ini musim gembira bukan musim air mata
hati yakin tak perlu adanya peluang kedua.
 andai kata kau sendiri tak inginkan nya
 
 
wahai kamu.
 cinta dan kasihan adalah dua perkara berbeza
sila hadam dan fikirkannya
 'saya' itu tetap sama dulu dan selamanya
tapi hati 'saya' sekarang bukan kamu pemiliknya
maka semua itu tak akan bawa sebarang makna
 
wahai kamu dan saya .
mungkin kalian patut pertimbangkannya
dunia kamu dan saya berbeza dan tak kan sama.
sudah-sudah lah hati kamu tak perlu lagi saya jaga
kerana saya dah muak dan penat dengan semuanya
 
cuma doa dan harapan saya
semoga kamu tahu yang kasihan saya itu bukan CINTA 
 
 
 mode : # cermin yang retak tak kan sama macam sebelumnya

janji itu bukan omong kosong.~

Saturday, February 18, 2012





 
hidup kita sentiasa penuh dengan janji dan omongan kan?
berjanji untuk sentiasa setia, bersama selamanya
berjanji dengan ahli keluarga, sahabat hatta ketika bercinta 
berjanji dari sekecil kuman hingga berkaitan nyawa 
 


 
cuba kenang kembali apa janji-janji yang korang belum tunaikan?
atau
korang berjanji tapi akhirnya korang terlupa atau buat-buat lupa 
kerana korang tak sanggup or tak mampu lakukan??

hanya mampu mengingatkan dan berpesan..
kepada diri sendiri terutamanya 



jangan berjanji andai tak mampu tunaikan
jangan terus memberi harapan jika akhirnya ia akan melukakan
jangan berharap jika sudah pasti janji itu hanya sekadar omongan
jangan terus menyulam impian andai akhirnya janji cuma mainan..

 
 
# sentiasa memandang serius bila berjanji ~
dan cuba pastikan setiap janji dapat ditunaikan bukan hanya satu impian
 

terjatuh dan bangun kembali :)

Saturday, February 4, 2012



awak,
im happy if hati awak dah kembali ke landasannya..
we are a GOOD friend.
sumpah really- really good friend.
finally awak faham kan :)

yes mungkin that was my mistake kot..
perhaps awak admit its your mistake too :)

bak kata kawan baik saya..
orang tak kan terjatuh if tak de yang tolak atau menarik
dan once kau buat orang terjatuh 
 kau bertanggungjawab bangunkan dia balik
begitulah jugak sebaliknya



fuihhhhhhh
wahai awak, saya dah berjaya bangunkan awak kembali kan?
harap awak dah berpijak di bumi yang nyatakan?

terima kasih terima nasihat saya.
maaf terpaksa hamburkan ayat-ayat yang tak seindah rupa
maaf memang saya bukan orangnya.
dia lebih layak kerana dunia kalian sama
saya?? terima dan redha kerana awak bukan milik saya. ~

senyum masih ada dimuka awak, saya dan dia
yang nyata saya gembira bila awak bahagia. 
titik 

lagu tema : AKU CINTA KAU DAN DIA ~ dewa

pssst : tak de kaitan dengan den.. sekarang den doktor chenta..
mauahahahha :)


kawan baik dan cinta :)

Monday, January 23, 2012

assalamualaikum

sekarang tema cerita is bercinta dengan kawan baik hape?
konpius jap.. bukak cerita ni
laki pompuan yang mana is kawan baik tapi cintanya tak kesampaian
bukak yang ni.. kaitan nya bercinta dengan kawan baik juga
*pfhhhtffff* bosan

pernah dengar orang cakap

" there is no such thing called friendship between a guy and a girl"

orang cakap lah kan.. 
if kau berkawan baik dengan jantina berbeza dengan kau
lambat laun pasti ada sorang yang hati dia tergelincir sikit..
tu orang cakap lah kan..


so korang...
soklan tekateki hari nih
andaikata kalo kawan baik korang confess kat korang?
suka terlebih sayang terlebih kat korang
apa reaction korang?

terima atau cukuplah kawan..

sila jawab :)

errrr saya percaya dengan quotes bawah ni

" Friendship to love, always. But love to friendship, never."

psssstt : entry before ni saya delete.. sebab tetibe je termakan ngan ayat 
orang cakap saya desperate nk kawen =.="





nak special power ni buleh tak?

Friday, January 6, 2012



assalamualaikum


please ajar saya ilmu ni
supaya saya dapat baca hati semua orang
tak perlu rasa susah hati
tak perlu rasa bimbang or takot orang kecik ati


maaf sebab saya tau saya bukan tok nujum
saya bukan orang yang boleh baca hati semua orang kan
so sila faham :)

kalau saya ada buat salah cakap je lah..
menda tu memang pahit kot tapi i'll swallow it
tak perlu kot main nyorok-nyorok or cakap belakang
semua tu buat saya rasa cam hampeh gila. :(

 phieww eh hantu-hantu raya belaan wa..
tolong usha hati semua orang dalam hidup waa
supaya wa sentiasa buleh buat mereka tersenyum

noktah

haihhh.. hati susah? susah hati?

Sunday, November 27, 2011

ommmoooo
sila lempang saya manyak-manyak buleh tak??
biar saya celik minda, celik hati, celik mata..

ommmmoooo =.="
kecelaruan minda

psssstt : jangan lupa support INI eh.


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS